MLA-30 magnetic loopantenne

Je kent het wel, zit je lekker op je radiokamer met je kortegolf radio, en je standaard telescoop of draadantenne binnenshuis te speuren naar leuke of vreemde signalen, en krijg niet veel binnen. Dat komt in ieder geval sowieso doordat je voor het ontvangen van radiosignalen op de kortegolf eigenlijk buiten moet zijn voor een goede ontvangst. Maar daar is een oplossing voor, niet iedereen wil namelijk buiten in de regen staan om een beetje  korte golf te ontvangen. 

Er is nu een antenne op de markt met een super goede ontvangst.  Iedere kortegolf luisteramateur wordt hier blij van, het is de MLA-30 magnetic loopantenne. Ik heb deze onlangs aangeschaft voor mijn Alinco DX-R8 ontvanger. Ik had altijd het probleem met deze radio dat de ontvangst vrij matig tot slecht was. Deze radio vraagt namelijk om een goede antenne anders heb je hier niks aan. Maar goed na het aansluiten van de MLA-30 ging er een wereld voor mij open,  ik kon ineens met deze antenne op de Alinco DX-R8 van alles ontvangen, zelfs radioamateurs uit Amerika op de 20 meterband was geen probleem meer, en dat binnenshuis. Eigenlijk kan je wel zeggen dat dit een super antenne is voor elke luisteramateur die geen grote toeters en bellen aan zijn huis wil hebben.  

Ook het gebruik op andere radio’s is heel erg goed. Ik heb zelf heel wat antennes in gebruik maar ik moet zeggen dat ik nu alleen nog maar de MLA-30 gebruik op al mijn radio’s, van 0 tot 30 MHz is het gewoon een feestje om te luisteren, ook 1x per maand Radio Classic Sunday op 3920 kHz is geweldig

Dus voor iedereen die nieuw met de hobby begint, of zit je al wat langer in de hobby, de aanschaf van een antenne kan je hobby maken of breken “de antenne is het aller belangrijkste” begin goed en koop de MLA-30.  De prijs van deze antenne ligt tussen de €40,00 en €80,00 euro,  Korte golf leeft en heel veel luisterplezier, 73.