Mart Walther

Mart Walther,

Sinds de begin jaren 70 al fan van zeezenders en alles wat met radio te maken heeft.
In 1978 maakte hij zijn eerste radioprogramma op middengolf via een zelfgebouwde zender.
Met een Fm Stentor zender maakte hij de overstap naar de FM-band, via uitzendingen en via een ontvangstrapport van René van Elst kwamen Mart en René met elkaar in contact.
René bleek een buurman van enkele straten verderop en ook actief als radiopiraat op FM.

Een vriendschap voor het leven was geboren en al snel staken de twee radiofanaten de koppen bij elkaar en richten de piraat Radio Lelystad op. De zender groeide snel uit tot een populaire zender met een grote groep fans en luisteraars.
Door de jaren heen maakte Mart vele radioprogramma’s op diverse radiostations en maakt nu een wekelijks programma’s op Radio Lelystad wat inmiddels de lokale legale status heeft.
Mart heeft zijn zeezender liefde nooit verloren en heeft inmiddels een enorme verzameling boeken, lp’s en alles wat met zeezenders te maken heeft verzameld en mag zich toevoegen tot één van de grootse verzamelaars op dat gebied in Nederland.

Als hij niet in een radiostudio zit dan is hij wel in zijn tuinschuur te vinden tussen zijn radio-ontvangers en zoekt hij de korte en middengolfband af naar leuke radiostations en vooral de Engels piratenstations hebben zijn aandacht. Mart Is bij Radio Classic Sunday helemaal op zijn plek, de lekkerste oldies die zo lekker tot zijn recht komen via het kortegolf geluid.