Radio presentators

Mart Walther

Sinds de begin jaren 70 al fan van zeezenders en alles wat met radio te maken heeft. 

In 1978 maakte hij zijn eerste radioprogramma op middengolf via een zelfgebouwde zender.
Met een Fm Stentor zender maakte hij de overstap naar de FM-band, via uitzendingen en via een ontvangstrapport van René van Elst kwamen Mart en René met elkaar in contact.
René bleek een buurman van enkele straten verderop en ook actief als radiopiraat op FM.

Een vriendschap voor het leven was geboren en al snel staken de twee radiofanaten de koppen bij elkaar en richten de piraat Radio Lelystad op. De zender groeide snel uit tot een populaire zender met een grote groep fans en luisteraars.
Door de jaren heen maakte Mart vele radioprogramma’s op diverse radiostations en maakt nu een wekelijks programma’s op Radio Lelystad wat inmiddels de lokale legale status heeft.
Mart heeft zijn zeezender liefde nooit verloren en heeft inmiddels een enorme verzameling boeken, lp’s en alles wat met zeezenders te maken heeft verzameld en mag zich toevoegen tot één van de grootse verzamelaars op dat gebied in Nederland.

Als hij niet in een radiostudio zit dan is hij wel in zijn tuinschuur te vinden tussen zijn radio-ontvangers en zoekt hij de korte en middengolfband af naar leuke radiostations en vooral de Engels piratenstations hebben zijn aandacht.  Mart Is bij Radio Classic Sunday helemaal op zijn plek, de lekkerste oldies die zo lekker tot zijn recht komen via het kortegolf geluid.

René van Elst

René van Elst is één van de mede grondleggers van de radiopiraat Radio Lelystad, maar nam in 1985 afscheid van het radiostation.
De piraat was actief van 1978 t/m 1985 en was in de jaren 70 en 80 enorm populair in het toen nog langzaam groeiende Lelystad. Inmiddels is René landelijk te beluisteren op tientallen radiostations met het radioprogramma Platenprak.  

Op zondag maakt hij Classic Sunday met Mart en Jan van 12:00 tot 17:00 uur.  Muziek uit de jaren 60 t/m de jaren 80.
Verder maak ik ook nog programma op Extra Gold van maandag tot en woensdag van 12 tot 13 uur in de middag.
En niet te vergeten op heel veel radiostations in de BeNeLux en Duitsland. 

Kijk voor meer info op www.renevanelst.nl

Jan Staphorst

Maakt sinds zijn 14e levensjaar radioprogramma’s. Begon zijn radioavontuur bij een lokale radiopiraat in Lelystad, het belevenis gehaltein Lelystad was toen nog minimaal en vele inwoners waren gekluisterd aan de radio als tijdverdrijf.

Hij maakte de hoogtijdagen mee van Radio Lelystad als piraat maar ook de ondergang en de wederopbouw als legale omroep.
Na wat omzwervingen bij diverse radiostations in Nederland en een Belgisch radioavontuur begint hij wederom in 1988 bij de net opstartende lokale omroep de L.O.V.
In 1993 start hij het radioproject Jong FM, de jeugd van Lelystad weet Jong FM snel te vinden en Jong FM blijkt al snel een kweekvijver voor jong radiotalent te zijn, en levert vele professionele radiomakers op.

Bij Radio Lelystad heeft hij diverse functies beoefend en sinds 2016 is hij de stationmanager/programmaleider van Radio Lelystad.
Jan is één van de presentatoren bij het radioprogramma op zondagmiddag ‘De Classic Sunday’.
Buiten zijn werkzaamheden bij Radio Lelystad is Jan ondernemer, consultant en geeft presentaties en trainingen in het land.

Jan is ook zendamateur en kom je tegen op HF banden 10,20,40 meterband zijn call is PD4JST.